marți, 2 martie 2010

Montaj jaluzele verticale

In tavan sau perete dupa prefenta, insa recomandat in acel loc care garanteaza o buna functionare a jaluzelei, avand in vedere tevi, calorifere, manere, glafuri/pervaze sau eventuale deschideri de usi sau geamuri.
Fig1.Montajul in perete se realizeaza cu ajutorul unei console din otel de culoare alba, care se fixeaza pe perete cu ajutorul a doua dibluri cu holzsuruburi (cand peretele este din rigips se pot folosi dibluri speciale pentru rigips). Pe consola se fixeaza clama de prindere a mecanismului care poate fi reglata datorita culisarii clamei pe decupajul din consola. Pentru situatii speciale(glafuri/pervaze iesite mult in afara),exista si un prelungitor de consola sau console gigant care se ofera numai la cerere.
FIGURA 1 SE REFERA DOAR DACA SE MONTEAZA PE CONSOLE
Fig 2. 3.Montajul in tavan se face fixand direct clama in tavan. Se marcheaza gaurile pentru cleme masurand de la perete 8 cm(aici se tine cont de glafuri/pervaze care ies in afara peretelui, se masoara cat ies acestea si se aduna cu cei 8 cm). Clamele trebuie sa fie alienate altfel mecanismul va arata stramb si fiind tensionat va fi actionat mai greu, iar intre ele va fi o distanta de aproximativ 1m, mai mult sau mai putin in functie de inaltimea sau latimea jaluzelei. Mecanismul se aseaza cu o margine in clama si se fixeaza prin apasare pana se realizeaza un ‘click’.
Prinderea lamelelor la mechanism se face prin apasarea fiecarui umeras, de jos in sus in locasul din fiecare rotor, ca in schita alaturata(fig. 4). Pentru o frumoasa aliniere a modelului pe care l-ati ales, respectati ordinea lamelelor asa cum vin ele impachetate.
Fig5. Urmatoarea operatie este introducerea greutatilor in partea de jos a lamelelor. Greutatile sau ‘plumbii’ se introduc in lamele cu ‘urechiusele’ in sus.
Fig 6. Fixarea lantisorului se face cu mare atentie pentru a nu sari un plumb sau a nu rupe aripioarele de pe lantisor care se fixeaza de plumbi. Se prind ‘aripioarele’ de pe lantisor, in ordine la fiecare plumb. Dupa ce se termina prima parte, se taie cu grija lantisorul si se continua operatiunea si pe cealalta parte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate